Notes de premsa  

El premi s'ha otorgat pel recolzament del COAC en la internacionalització dels arquitectes catalans.

La cerimònia de lliurament va tenir lloc dimarts passat a Madrid, al saló de plens del Senat, i va comptar amb la presència de S.A.R. el príncep Felip de Borbó, la ministra de Foment, Ana Pastor, el president del Senat, Pío García Escudero i el president del CSCAE, Jordi Ludevid.

El premi reconeix les més de dues dècades en les quals el COAC ha treballat per fomentar, impulsar i facilitar la internacionalització dels seus arquitectes, valorant especialment que ja a l'any 2005 el Col·legi impulsés el projecte ArqCatMón el qual, sota la coordinació de Jordi Farrando, va permetre que l'arquitectura catalana fos reconeguda més enllà de les seves fronteres, en una gran exposició celebrada a Istambul que recollia més de 500 treballs internacionals realitzats per 242 arquitectes catalans.

En el transcurs de l'acte Ana Pastor, Ministra de Foment, va destacar, referint-se al COAC "la constant i imprescindible tasca de suport i recolzament, tan necessària per sortir amb èxit a l'estranger", en referència a la recent creació de la Xarxa de Corresponsals del COAC a l'estranger, xarxa col·laborativa d'arquitectes col·legiats que exerceixen fora de Catalunya, i que en l'actualitat ja està present a 23 ciutats distribuïdes pels cinc continents.

El Premi d'Arquitectura Espanyola Internacional ha estat promogut pel Foro de la Arquitectura Española, que inclou el Consejo Superior de Colegios de Arquitectos de España (CSCAE), els col·legis d'arquitectes i les fundacions i instituts d'arquitectura, per donar a conèixer la qualitat arquitectònica i urbanística dels professionals i empreses en l'àmbit internacional.

Val a dir que el CSCAE ha concedit la seva Medalla 2013 a l'exministre de Foment Rafael Arias Salgado i a l'arquitecte Jaume Duró. En la seva primera edició, el premi ha constat de cinc categories: Premi d'Arquitectura (nou Rijksmuseum d'Àmsterdam), Premi de Projecte de Concurs Internacional (museu Gösta de la Fundació Serlachius, Finlandia, d'MXSI Mara Partida, Boris Bezan i Héctor Mendoza), Premi a l'Empresa espanyola associada (Constructora San José), Premi Jove Arquitecte a l'Exterior (Centre Léonce Georges de Pilar Calderón i Marc Folch) i el Premi de Recolzament a la Internacionalització atorgat al COAC.


2013-12-04
SUMARI ARXIU
 
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
Oriol Bohigas, guardonat amb la Medalla d’Or de la Generalitat
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004