Notes de premsa  

Diverses organitzacions empresarials i col·legis professionals catalans, entre elles el Col·legi d'Arquitectes, van lliurar el passat 28 de novembre a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, el Manifest conjunt “Per la qualitat de la democràcia”.

En el transcurs de la trobada, que va tenir lloc al Parlament, els representats de les entitats catalanes van expressar la seva voluntat de treballar perquè la societat civil assumeixi la seva coresponsabilitat davant d’un context com l’actual i davant d’una afeblida qualitat democràtica que repercuteix directament a tots els àmbits de la societat.

Aquest grup d’entitats també ha manifestat a de Gispert el seu desig per implicar directament el màxim nivell polític i institucional del país ja que sembla evident que la classe política viu presonera del propi statu quo actual i es veu impotent per dur a terme, de forma decidida, les reformes necessàries de regeneració democràtica amb el consens que això requereix.

El Manifest públic “Per la millora de la qualitat de la democràcia” recull la voluntat per trobar espais de concert imprescindibles entre polítics i societat civil, centrats en la reforma del sistema electoral que condiciona la praxi dels partits polítics i, per extensió, de la política i les institucions, així com de la funció pública.

El text del manifest concreta cinc accions a desenvolupar:

1. Una nova Governança amb un sistema electoral mixt i proporcional.
2.Revisió o creació d’una nova legislació dels partits polítics que modifiqui el funcionament i el sistema de finançament.
3. La reforma de les administracions públiques i de la funció pública.
4. La Llei de transparència, amb retiment de comptes o publicitat activa.
5.La reforma de la justícia.

Darrerament s’han aixecat moltes veus en el mateix sentit, però cal fer un esforç de trobada i posar en comú una estratègia per assolir aquesta transformació institucional imprescindible i és per aquest motiu que les entitats promotores conviden, a partir d’ara, totes les entitats del país que comparteixin aquesta inquietud a debatre les diferents propostes i avançar en una estratègia unitària amb una agenda compartida i recolliran adhesions mitjançant l’espai web www.qualitatdemocratica.cat.


2013-11-29
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
Oriol Bohigas, guardonat amb la Medalla d’Or de la Generalitat
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004