Notes de premsa  

El passat 17 d’octubre es va dur a terme a plaça Nova la taula rodona Barcelona, enllà amb la participació de Joan Busquets, Judit Carrera, Josep Llinàs, Miquel Roa i Maria Rubert, moderats per Josep Parcerisa, comissari amb Carles Crosas de l'exposició BCN/Enllaços, en el marc de la qual es va desenvolupar l'acte. br>
Va presentar l'acte Ramon Torra, gerent de l'AMB i el va cloure el degà del COAC, Lluís Comerón.

Fins el 24 d'octubre es va poder veure l'exposició BCN/enllaços a l’espai Picasso de plaça Nova. Organitzada pel Laboratori d’Urbanisme de Barcelona (UPC), la mostra és l’explicació d’una certa ambició per a la ciutat amb set exemples d’espais urbans, a partir dels treballs acadèmics dels cursos d’urbanística a l’ETSAB en els darrers quatre anys.
br> En l’acte d’inauguració de la mostra, celebrat el passat 30 de setembre, van intervenir el degà del COAC, Lluís Comerón; el director de l’ETSAB, Ferran Segarra; els professors Carles Crosas i Josep Parcerisa, comissaris de l’exposició; l’arquitecta Beth Galí, i el professor de l’ETSAV, Xavier Monteys.

L’exposició posa el focus sobre set espais de la ciutat que el Laboratori d’Urbanisme de Barcelona de la UPC ha identificat com a ombres, taps o esquerdes interiors de la Barcelona gran i contínua, i que segons considera mereixen una mirada amb projectes urbanístics i arquitectònics integrats. Aquests espais, sobre els quals el professorat i estudiantat d’arquitectura de l’ETSAB planteja noves hipòtesis i arguments de futur, permeten exemplificar la idea dels ‘enllaços’ i, en tractar-se de llocs de dimensions diferents entre ells (des d’una estació fins a una gran àrea perifèrica o un nus d’autopistes), permeten ser objecte d’atenció des d’una mateixa òptica.

Els set punts són: Gran Via/Bellvitge; Sants/Estació; Sants/La Torrassa; Gran Via/Besós; Diagonal/Marina amb Aragó; El Carmel/La Rovira, i Diagonal/Esplugues.

La mostra inclou plànols, documents i una narració audiovisual, a partir de set vídeos i un tràiler curt (3’), de la recerca desenvolupada en els tallers de l’ETSAB i pels quals han passat més de 700 estudiants.


2013-10-18
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Oriol Bohigas, guardonat amb la Medalla d’Or de la Generalitat
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004