Notes de premsa  

El passat 10 d'octubre es va dur a terme a plaça Nova una jornada oberta que va analitzar i resoldre dubtes sobre la Llei de Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbanes, aprovada el passat mes de juny pel Govern espanyol.

En un primer bloc i després de la benvinguda del degà del COAC Lluís Comerón, van intervenir Ángela de la Cruz, subdirectora general d’Urbanisme del Ministeri de Foment; Carles Sala, secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Jordi Sanuy, director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació i Jordi Foz, subdirector general de Costes de la Generalitat.

La representant ministerial va subratllar en la seva intervenció la voluntat de la llei d’esdevenir la punta de llança d’un nou motor econòmic de desenvolupament urbà. Donat que ja no es creixerà més ocupant sòl, sinó promovent la rehabilitació, la renovació i la regeneració urbanes.

Jordi Sanuy, de la seva banda, es va referir al decret català que haurà de desenvolupar adequadament els continguts de la llei, mentre que Jordi Foz va posar sobre la taula elements pel debat assenyalant els aspectes negatius i els positius de la nova llei.
<
I és que, tal com va recordar Assumpció Puig, secretaria de la Junat de Governs del Col•legi, i moderadora de l’acte, hi ha tres grans preocupacions plantejades al voltant de la llei: la determinació a la baixa de la reserva de sòl amb finalitats socials; la protocolització dels criteris de rehabilitació al CTE i les competències dels professionals que han de treballar en l’àmbit de les RRR.

En una segona part i amb la voluntat d'obrir un ventall de valoracions transversal, es va desenvolupar una taula rodona amb la participació de representants de les diverses agrupacions d'arquitectes existents al Col•legi: AAUC, AAEPFC, AuS, AASAP, AADIPA i AJAC.


2013-10-11
SUMARI ARXIU
 
arquitectes.cat el nou web dels Arquitectes de Catalunya
La Generalitat posa en marxa el procés per aprovar la nova llei d'arquitectura a finals de 2014
Manifest per la Qualitat Democràtica
Necessita l'arquitectura d'un reset? Debat dijous 28 de novembre al Roca Barcelona Gallery
Lluís Comerón, elegit nou president de l'ITeC
Jordi Ludevid, reelegit com a president del CSCAE
Benedetta Tagliabue guardonada amb el Premi Riba Jencks 2013
Vegeu el vídeo de la taula rodona sobre Barcelona en el marc de l'exposició BCN/Enllaços
  Arxiu

2013
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2012
Desembre
Novembre
Octubre
Setembre
Agost
Juliol
Juny
Maig
Abril
Març
Febrer
Gener

2011

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004